фото: PixabayВластите в Мелбърн били категорични, че той може да представлява

...
фото: PixabayВластите в Мелбърн били категорични, че той може да представлява
Коментари Харесай

Ще умъртвят гълъб в Австралия, нарушил разпоредбите за карантината

фото: Pixabay

Властите в Мелбърн били безапелационни, че той може да съставлява биологична заплаха и би трябвало да бъде убит.

Той обаче не е първото животно, което се забърква в проблеми с австралийските гранични служби.

Гълъб съумя да прелети близо 13 000 километра от Алабама до Австралия, прекосявайки Тихия океан.

Птицата обаче е нарушила наредбите за карантината в Австралия, по тази причина ще би трябвало да бъде умъртвена, оповестява BBC.

Гълъбът се появил в двора на гражданин на град Мелбърн в края на декември, откакто два месеца по-рано липсващ от съревнование с гълъби в Орегон, Съединени американски щати.

" Той беше доста отпаднал и му дадох няколко бисквити, които незабавно изяде ", споделя Кевин Сели-Бърд, в чиято градина попаднала птицата. Тя била маркирана и след информация в интернет Кевин схванал, че е принадлежала на притежател от Алабама и за последно е била записана за присъединяване в съревнование в Орегон.

Властите в Мелбърн обаче се свързали с него и били безапелационни, че Джо (както бил наименуван гълъбът от своя спасител) може да съставлява биологична заплаха и би трябвало да бъде убит.

" Независимо от произхода си, домашните птици, които не са минали границата с потвърден здравен статус, няма по какъв начин да останат на територията на Австралия ", се показва в мнението на ветеринарните служби.

Не е ясно по какъв начин Джо е съумял да премине дистанцията от 12 800 километра, което разделя западното крайбрежие на Съединените щати от Австралия. Много е евентуално той да го е пропътувал на борда на някои танкер или товарен транспортен съд.

Вносът на гълъби в Австралия по принцип е вероятен, само че е извънредно сложен и безценен. Разходите могат да доближат десетки хиляди долари. Затова и в последното десетилетие в страната няма нито един донесен гълъб от Съединените щати, като се изключи Джо.

Той обаче не е първото животно, което се забърква в проблеми с австралийските гранични служби. През 2015 година холивудската звезда Джони Деп и неговата брачна половинка Амбър Хърд трябваше да се извиняват обществено поради това, че са внесли незаконно в страната своите кучета на борда на частния си аероплан.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР